Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Εσείς κάνετε πως μας πληρώνετε...


Με 400€ και λιγότερο, μισθό το μήνα μην περιμένει κανένας εργοδότης είτε είναι το δημόσιο είτε ακόμα περισσότερο ιδιώτης να πάρει σοβαρή ποιότητα εργασίας από εργαζόμενο.
Αυτά τα τσιτάτα του στυλ υπάρχει ανεργία, και σαν και σένα μάτσα οι εργαζόμενοι και ουδείς αναντικατάστατος, καμία σημασία δεν έχουν στην πραγματικότητα η οποία είναι η εξής;
Τον παλιό που νομίζεις ότι τον διώχνεις γιατί δεν είναι παραγωγικός και δεν κάνει ποιοτική δουλειά θα τον αντικαθιστά ένας νέος που θα είναι εξίσου αντιπαραγωγικός και δεν θα κάνει ποιοτική δουλειά.
Οχι γιατι δεν μπορούν, αλλά γιατι δεν θέλουν, γιατί δεν τους νοιάζει να τους πηδάει ο κάθε εργοδότης για μια χούφτα χρήματα.
Για τέτοιες επιχειρήσεις και εργοδότες που νομίζουν ότι μπορούν να πληρώνουν κόσμο με 400€, στα παπαρια του ο εργαζόμενος και για την επιχείρηση και για τον εργοδότη. Ετσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι χαμένοι ειναι με τέτοιους μισθούς. Τι να σου φτάσουν μέχρι τη Παρασκευή, τί να σου φτάσουν μέχρι τη Δευτέρα. Χαμένοι είμαστε όλοι.
Να το ξέρετε καλά οι εργοδότες, πολύ πριν φτάσουν οι μισθοί να είναι στο επίπεδο της Κίνας, θα έχει προλάβει η ποιότητα της εργασίας μας να είναι σε αυτό το επίπεδο.
Εσείς κάνετε πως μας πληρώνετε 
και εμείς θα κάνουμε πως δουλεύουμε. 
Το δέχεστε ή όχι δεν έχει καμία σημασία. 
Αυτό συμβαίνει ήδη και αυτό θα συμβαίνει 
οσο κρατάτε αυτή τη στάση.

                                                        morfeas

6 σχόλια:

 1. Η εκμετάλλευση πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, δυστυχώς...
  Απλά τώρα το κάνουν με ... νόμιμο τρόπο...
  Να δω πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να φτάσουμε...
  Να είσαι καλά..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε το άδικο . Θέλουμε να συγκρουστούμε μαζί του και να το καταργήσουμε !

   Διαγραφή
 2. Κανεις λαθος ,μακαρι να γινοταν αυτο, αλλα οποιος βρει δουλεια τωρα τρεμει μην του την παρει αλλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όπως και να έχει το αποτέλεσμα για τους εργοδότες θα είναι το ίδιο μιας και αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους

   Διαγραφή
 3. Έτσι είναι ρε! Τι να λέμε τώρα!!! Στις πόλεις ο κόσμος τσιγαρίζεται και η επαρχεία σου βγάζει πάλι δεξιά επειδή κάποτε η χούντα τους έκανε όλους χωροφυλάκους! ΄Άιντε να δούμε στις εκλογές τι θα κάνουμε, άντε να δούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή