Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ή ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ


Ο Αριστοτέλης, έλεγε: Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή και την άσκηση της εξουσίας. Ο Σωκράτης, έλεγε: Κάθε άνθρωπος, είναι πολιτικό ον. Σήμερα, μας λένε, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης, τι θα λέγανε άραγε, μόλις θα τα ακούγανε;
Πώς μπορεί να αντιπροσωπεύσει κάποιος, τους 200.000 πολίτες (σταυρούς), που 'ναι από αυτούς: άνεργοι, συνταξιούχοι, ταξιτζήδες, γαλατάδες, γεωργοί, υπάλληλοι, άνδρες, γυναίκες, συνταξιούχοι;;;
Μήπως, το ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ είναι ο όρος που λειτουργεί για να θολώσει, την οπτική μας;;;
Γιατί το επόμενο ερώτημα, δεν είναι άλλο, με τον όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπου βγαίνει απ' το Δήμος + κράτει, δηλαδή ο λαός να 'ναι κυρίαρχος, να' χει εξουσία. Εκεί το σύστημα και τα κόμματα της Μεταπολίτευσης, απογυμνώνονται.
Στις ΗΠΑ, ένας επιχειρηματίας, για να ανοίξει Franchise, δεν αρκεί να 'χει χώρο-κράχτη και ένα κεφάλαιο. Εκεί ο επιχειρηματίας, εκπαιδεύεται, την πρώτη μέρα λάντζα, την δεύτερη μέρα ψήστης, την τρίτη ταμείο και ούτω καθεξής. Έτσι αντιλαμβάνεται, τις ανάγκες του κάθε πόστου και αυτά που θα κάνει, να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του μαγαζιού.
Στην ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, έχουμε γόνους, έχουμε λαμόγια, έχουμε τεμπέληδες, που 'χουν κάνει την πολιτική επάγγελμα και εξυπηρετούν ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ και ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, όχι τους πολίτες.
Επειδή η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, με τους εκπροσώπους της, τελειώνουν. Εκεί ο λαός, ο ίδιος θα πρέπει, να βάλει τις βάσεις για ένα δίκαιο σύστημα, για πραγματική δημοκρατία (όχι μία ψευδεπίγραφη ταμπέλα).
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΑΞΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!
ΑΝ ΟΧΙ, ΤΩΡΑ; ΠΟΤΕ;;;
ΑΝ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ; ΠΟΙΟΙ;;;
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΙΔΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ,
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!!

ΥΓ. το 'έχω υποχρέωση όμως στον..' μια συμβουλή:
Στις υποχρεώσεις προσφέρουμε σοκολατάκια,
όχι το μέλλον μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου